DWP tager til Tyskland for at vinde markedsandele

Djurs Wind Power satser nu på flere store ordrer på det internationale marked. Fra i morgen er virksomhedsnetværket repræsenteret på stor tysk messe for vindenergibranchen. Her styrker Prins Joachim de danske farver.

I dag er adskillige medlemmer af virksomhedsnetværket Djurs Wind Power på vej til Tyskland til Husum WindEnergi – en messe for den internationale vindenergibranche med 650 udstillere. Ambitionen er større markedsandele på det internationale marked, og en styrkelse af den i forvejen præsentable, internationale bevågenhed, som netværket og dets virksomheder har.
CNC Onsite Aps med hovedkvarter i Vejle er en af Djurs Wind Power-virksomhederne, der vil profilere sig på messen. CNC Onsite tilbyder reparationer af vindmøller og bearbejdning af deres overflader, og administrerende direktør Aage Dam tror på nye, store ordrer:
“Mange efterspørger det, vi kan, og samtidig er der ikke mange andre, der tilbyder det. Vi har stærke kompetencer, så jeg er helt overbevist om, at messen vil give os mange nye kontakter, der på sigt bliver til nye kunder.”

I selskab med giganterne
Djurs Wind Power har netop haft mediernes opmærksomhed, da netværket i forrige uge fik besøg af en japansk delegation på jagt efter samarbejdspartnere med viden og erfaring indenfor etablering af havmølleparker. Det skabte stolthed i netværket, at japanerne besøgte Djurs Wind Power på en turnè med møder hos internationale giganter indenfor havmølleindustrien som Siemens, MHI Vestas, DONG og Vattenfall.

Åbner afdelinger i Tyskland
To af de øvrige virksomheder i Djurs Wind Power, der deltager i Husum-messen, satser så meget på det tyske marked, at de udvider med nye afdelinger syd for grænsen.
Den ene er Scanel International A/S i Frederikshavn, der blandt andet tilbyder design og montering af vindmøllers el-installationer samt montage af deres højspændingsanlæg. Scanel International har netop udvidet med en tysk afdeling, og også i Frederikshavn er optimismen stor forud for messen i Husum:
“Vi har åbnet den nye afdeling for at stå internationalt stærkere og vores deltagelse i messen trækker i den samme retning. Vi har allerede booket en lang række møder med kunder og potentielle kunder, så messen vil afgjort gøre en forskel for os,” fortæller Claus Søgaard Poulsen, der er CEO i Scanel International.

Nye ordrer
Ingeniørvirksomheden R&D fra Hinnerup ved Aarhus satser også på det store, tyske marked og åbner en afdeling i Berlin i slutningen af året. R&D har samarbejdet med flere af de største spillere i den globale vindmølleindustri og er en af verdens førende leverandører af de såkaldte testbænke til branchen. Sammen med specialløsninger til service og vedligehold af vindmøllerne skal testbænkene profileres på Husum WindEnergy, fortæller business manager Søren Kellenberger:
“Vi er en relativt ung virksomhed, så vi bruger i høj grad messen til at blive endnu mere synlige i den internationale konkurrence, men selvfølgelig regner vi også med, at den kaster gode ordrer af sig.”

Prins Joachim skaber opmærksomhed
Alene indenfor de seneste to år har de 32 virksomheder i Djurs Wind Power skabt over 300 nye arbejdspladser, og i netværket er man overbevist om, at udviklingen vil blive forstærket af de forventede ordrer i kølvandet på Husum-messen.
Ordrer, som Prins Joachim ifølge direktør Aage Dam fra CNC Onsite måske kan hjælpe lidt på vej. På vegne af Djurs Wind Power er han glad for, at prinsen besøger messen:
“Prins Joachim bidrager til at skabe opmærksomhed om Djurs Wind Power og de øvrige danske udstillere på messen. Alt andet lige styrker det vores muligheder.”

 

 

Aage Dam, administrerende direktør, CNC Onsite i Vejle, tror på nye, store ordrer i kølvandet på den internationale messe for vindenergibranchen i Tyskland.

 

For yderligere info:
Aage Dam, administrerende direktør, CNC Onsite Aps: 4028 8410
Claus Søgaard Poulsen, CEO, Scanel International A/S: 96 22 32 42
Søren Schmidt Kellenberger, business manager, R&D: 25537650